Lazer Mesafe Ölçüm Sensörleri

M9 mesafe sensörü, çeşitli yüzeyler ve geniş ölçüm aralıkları için

0.0002 mm hassasiyetle bu sensör kusursuz ölçüm yapar. 500 mm ölçüm aralığında 0.05 mm çözünürlükle ölçüm yapabilir. Alüminyumdan çeliğe, ahşaptan plastiğe  her türlü yüzey üzerinde çalışır.
Diğer bütün sensörler gibi M9 da triangulation prensibine göre 5 khz frekans aralığında 1.5ms tepki süresiyle çalışır ve çok küçük komponentlerin ölçümüne olanak sağlar.
2 mm 500 mm ölçüm yapan 9 sensör tipi bulunur.

Kullanım Alanları

• Mevcudiyet denetimi
• Tüm saydam olmayan malzemeler
• Pozisyon algılama
• Uzunluk açı ve kalınlık ölçümü

Üretici Firma: MEL

M7LR42/10 PSD analog mesafe sensörü

Bu lazer sensörü siyah lastik yüzeylerde ki ölçümlerde kusursuz çalışmaktadır.
Ölçümleri 10 kHz ölçme frekansı ve 0,1 ms den 67 ms ye kadar değişen tepki süresiyle yapar.
10 mm ölçüm mesafesiyle çalışan bir model de mevcuttur.

Kullanım Alanlar:

• Profil Ölçümü
• Eksantriklik Ölçümü
• Araba lastiği ölçümü
• Vernikli yüzeyler

Üretici Firma: MEL

M74 PSD analog mesafe sensörü

M74 PSD analog mesafe sensörü, tüm transparan yüzeyler için özellikle uygundur.

10 khz ölçe frekansı ve 0.1 ms den 67 ms kadar değişen tepki suresiyle ölçüm yapar.

Kullanım Alanları

• Cam
• Transparan reflektörler
• Aynalar
• Çelik
• Sıvılar

Üretici Firma: MEL

M72 ikili PSD analog sensör

Bu ikili sensör 0.0001 mm - 0,001 mm arası çözünürlükte çalışabilir.
Farklı yapılar çizik, solgun parlak ve kalaylı yüzeyler için özellikle uygundur.

İki farklı alıcısıyla farklı parlaktıktaki yüzeylerde tek bir sensöre göre çok daha hassas çalışır. Ölçümleri 10 khz ölçme frekansı ve 0.1 ms den 67 ms kadar ayarlanbilen tepki süresiyle yapar. 0.5mm, 2mm , 4mm olmak üzere 3 çeşit ölçme uzunluğu mevcuttur.

Kullanım Alanları:

• Kalaylı yüzeyler
• Yansımalı yüzeyler
• Mevcudiyet kontrolü
• Pozisyon algılama
• Uzunluk, açı ve kalınlık ölçme
• Malzeme özelliğini belilerleme

Üretici Firma: MEL

M7 PSD analog mesafe sensörü, tüm yüzeyler için dinamik

Özel analog modülüyle bu hızlı sensör her türlü yüzeyde kusursuz ölçüm yapar.
10 kHz ölçme frekansı (54 kHz. örnekleme frekansı) ve 0.1 ms den 67 ms kadar ayarlanabilen tepki süresi mevcuttur. Küçük ışık noktasıyla ince birimler kayıt edilebilir.
6 çesit model mevcuttur.
Değerlendirme devresi boyutları ve ağırlığı küçültmek için ayrılmıştır.

Kullanım alanları:

• Tüm yüzeyler
• Yüzeyin düzlüğünüm ölçülmesi
• Pozisyon kontolü
• Levha metal de bükülme algılma
• Uzunluk açı ve kalınlık ölçme
• Testere bıçağı kontrolü
• Titresim ölçümü
• Vites değişim testi
• Filtre elamanlarının kontrolü

Üretici Firma: MEL

M500 Psd analog mesafe sensörü, supersonic ölçüm

En hızlı işlemleri; 500khz deki titreşimleri ölçebilir.
1.2 usec tepki süresi ve 500khz ölçme frekansıyla bu sensör en yüksek hızlara ulaşır.
Bu sebeple dalgalanma ,titreme ve patlama gibi hız gerektiren uygulamalara yöneliktir.
Bunun yanında hızlı üretim yapan hatlar içinde uygundur.
2mm den 8 mm ölçe mesafesiyle iki versiyon mevcuttur.

Kullanım Alanları:

• Titreşimler
• Çok hızlı konveyör bantları
• Rotasyonel hız ölçümleri
• Çarpışma testleri
• Patlamalar

Üretici Firma: MEL

M5 PSD analog mesafe sensörü

M5 PSD analog mesafe sensörü, tüm malzemler için doğru boyutlandırma.

Bu sensör lazer ve ışıklı ölçümlere uygun olmayan ortamlar içindir.Örnek olarak matbaa makinaları gösterilebilir.
Büyük led ışık noktasıyla .Her türlü kumaş üzerinde net ölçümler yapabilir.Işık kaynağına bakmak zararsızdır. 0.0005 mm çözünürlük ve ayarlanbilir 1ms ,2ms ve 20 ms tepki süresiyle, bu cihaz hassas ve hızlı bir şekilde çalışır. 2mm - 200mm ye 6 değişik ölçme kademesi mevcutttur.

Kullanım alanları:

• Tek renk kumaş ,sert yüzeyler
• Folyo ve film kenerların algılama
• Mevcudiyet denetimi
• Poziyon tanıma
• Uzunluk ve kalınlık ölçümü

Üretici Firma: MEL

M3 CCD dijital mesafe sensörü, tüm yüzeyler için uygun

Çeşitli alanlarda kullanılan entegre CCD li M3 sensörü, ölçme frekansını ortam parlaklığına göre ayarlayarak nerdeyse tüm yüzeylerde hassas ölçümler yapar.(siyah plastikten parlak metale kadar)
M3 1mm uzaklıktan sağlıklı bir ölçüm yapabilir. 1 kHz ölçüm frekansı 4 ms tepki süresiyle sanayide 1000 okuma yapabilir.
Sensörün en akıllı karakteristiği Lazer kapamadır. (Açık / Kapalı)

Kullanım alanları:

• Her türlü nesneyi ölçebilir
• Mesafe ölçümü
• Pozisyon tanıma
• Uzunluk açı ve kalınlık ölçümü
• Malzeme özelliği doğrulama

Üretici Firma: MEL

M27 PSD analog mesafe sensörü _ Hızlı işlemleri ölçmek için...

136kHz örnekleme hızıyla bu sensör , Titresim testleri, çarpışma testleri gibi hız gerektiren işlemler için uygundur.
37 kHz örnekleme hızı ve 0.027ms den 0.4ms kadar ayarlananilir tepki süresi en hasas ölçümleri hzılı bir şekilde gerçekleştirir.
0.5 mm den 200mm 9 tip sensör bulunur.

Kullanım alanları:

• Hoparlör çeperi
• Kapı kilitleri
• Motorlar, saftlar, rulmanlar
• Yay ve damperler
• Çarpışma testleri
• İnce filmler üzerinde titireşim testleri
• Hızlı trenler için yol profili çıkarmaözelliği doğrulama

Üretici Firma: MEL

M11 CCD Mesafe Sensörü, Problemli Yüzeyler için Yüksek Hassiyet

Özellikle kenar ölçüm uygulamaları için uygundur ve her çeşit yüzey üzerinde tamamen hatasız ölçüm yaparlar. Bu sebeple özellikle transparan olmayan yüzeyler için uygundur.
Diğer sensörler gibi M11 de triangulation prensibine göre çalısır. 10 kHz. örnekleme frekansıyla 0.2 ms tepki süresiyle ölçüm dataları hızlı bir şekilde işlenir. Ölçme seviyesi ışığın parlaklık seviyesine göre düzenlenir ya da örnekleme hızı sabit kalabilir. Üzerindeki ledler hangi durumda çalıştığını gösterir.(Ölçme aralığının limitleri :MIN/OK/MAX-Error power)
Üzerinde bulunan küçük bir ısık sayesinde ufak komponentlerin kayıt edebilir.
10mm den 150mm ye kadar ölçüm yapabilen 5 sensör tipi mevcuttur.

Kullanım Alanları:

• Transparan olmayan tüm malzemeler: Siyah kauçuktan tahtaya, Alüminyumdan Plastiğe
• Yapısal yüzeyler: Tahta, deri, taşli çıkarmaözelliği doğrulama

Üretici Firma: MEL

M10 Analog Mesafe Sensörü / Programlanabilir Ölçüm Mesafesi

Bu sensörün ölçeme mesafesi 0.2 m den 100 m ye kadar rahatça programlanabilir. 30metreden fazla uzaklıklarda reflektörle, ölçme modulu faz karşılaştırma ölçümü yaparak temassız çalışır.
üzerinde bulunan kırmızı ışın sayesinde kolayca ayarlanabilir.
Her türlü yüzey üzerinde inch bazında hassas ölçüm yapabilir.
Örnekleme frekansı 1Hz. den 10 Hz. veya 1Hz. den 50 Hz. olmak üzere iki tip mevcuttur.
Üzerinde bulunan özel ışık sayesinde dar borularda bile ölçüm yapabilir.
Elektronik devresi sensörün kafa kısmında mevcuttur.
Ölçümlerin verileri RS232/RS422 ara yüzüyle aktarılabilir veya Fieldbus bağlantısı da kullanılabilir.

Kullanım Alanları:

• Yükseklik Ölçümü
• Mesafe Ölçümü
• Görüntüleme (Vinç, İletim sistemleri)
• Dolum Seviyesi Ölçümleri
• Konum Algılama
• Güvenlik Uygulaması
• Obje Algılama

Üretici Firma: MEL

M1 Foto Diyot Mesafe Sensörü, Uygun Fiyat Yüksek Performans

Uygun fiyatlı foto diyot sensörlerimiz her türlü yüzey üzerinde ölçüm yapabilirler. M1 esnek bağlantı yeri sayesinde her türlü endüstriyel uygulamada kullanılabilir. Böylece malzemelerin pozisyonu, yüzeylerinin karakteristikleri, benzerlikleri güvenilir bir şekilde denetlenmiş olur.
Diğer bütün sensörler gibi M1 de Trigulation prensibine göre çalışır. 0.1mm çözünürlüktekileri ortamın hassasiyet derecesine göre, 0.1mm deki objeleri ise tamamen tespit edilirler. Tepki süresi 10 ms ölçme frekansı 0.1 kHz. dir. 0.1 kHz. ölçme frekansı ve 10 ms tepki süresiyle saniyede 100 okuma yapabilir. 20 mm den 400 mm ye ölçüm yapabilen 4 model mevcuttur.

Kullanım Alanları:

• Pozisyon algılama
• Eşlik algılama
• Uzunluk, açı ve kalınlık ölçümü

Üretici Firma: MEL